Doorzoek 331 reizen naar Afrika van 53 reisorganisaties
Augrabies Falls National Park

Augrabies Falls National Park

Kaart van Augrabies Falls National Park

Augrabies Falls National Park

Ontdek de unieke uitzichten en ervaar de ongekende watervallen in Augrabies Falls National Park.

Augrabies Falls National Park is een indrukwekkend nationaal park dat rond de Augrabies Falls ligt, ongeveer 120 km ten westen van Upington in het Noorden. De Khoi mensen noemden het 'Aukoerebis ", of de plaats van Groot Lawaai, doordat deze krachtige stroming van het water wordt losgelaten uit de rotsachtige omgeving en neerstort in het 240 meter diepte ravijn. Het park strekt zich uit langs de Oranje Rivier.

Wat kan ik er doen?

Het park heeft spectaculaire plekken en uitzichten die zeker de moeite waard zijn. De Augrabies waterval is natuurlijk de bezienswaardigheid die je gezien moet hebben. De Oranjerivier stroomt door het nationale park en verdeeld zich in kleine stroomgeulen. Als het water in de rivier hoog staat (februari tot april) stort er een gigantische hoeveelheid water in het ravijn. De waterval heeft de naam Aukoerebis, ‘de plaats van het grote lawaai’ te danken aan het harde geluid wat het water maakt als het in het ravijn stort.
Wandelingen naar de top van de waterval zijn ook mogelijk. Hier heb je een prachtig uitzicht over het hele park. Enkele populaire routes zijn naar de Potholes, Arrow Point en Moonrock.
Het is natuurlijk ook mogelijk om het park te zien met een auto.

Ontdek de unieke flora en fauna van het park en maak een safari. Spot de vele dieren zoals de bedreigde zwarte neushoorn, gemsbok, springbok, chacma-baviaan, groene meerkat, aardwolf en vele andere dieren en reptielen. De omstandigheden zijn hier ideaal voor deze dieren.
Het Augrabies park is ook het thuis van vele vogelsoorten, waaronder de zwarte adelaar, en de zwarte ooievaar.

Hoe lang moet ik gaan?

Gemiddeld duurt een bezoek minimaal 2 dagen. Dit geeft je genoeg tijd om de hoogtepunten van het Augrabies Falls National Park te zien en een safari te maken. Mocht je een 3-daagse wandeltocht willen maken en op een safari te gaan, dan raden we aan om er 4 a 5 dagen voor uit te trekken.

Wist je dat?

  • - De waterval in het park een van de vijf grootste waterval in de wereld is?
  • - Er ook een rustkamp is opgezet in het park? Het biedt 59 simpele chalets, een restaurant, drie zwembaden en een benzinestation.
  • - Het een woestijnachtig klimaat heeft?
  • - De orange river ongeveer 18 km door het park heen loopt?
  • - Er ook wandelroute is die 3 dagen duurt? Je overnacht in landelijke hutjes met stapelbedden, toiletten, barbecue faciliteiten, water en brandhout. Je hebt hier geen elektriciteit.

Bezoek de officiële pagina van Augrabies Falls National Park

Waar ligt Augrabies Falls National Park?

Het park ligt in de provincie Noord-Kaap in het noordwesten van Zuid-Afrika.

Wat is de beste reistijd?

De beste tijd om het Nationale park bezoeken is van maart tot mei. Dan zijn de temperaturen iets koeler en staat de rivier erg hoog door de regenval in de Lesotho stroomgebieden.

Hoe kom ik er?

Het Augrabies Falls National Park ligt zo’n 120 km ten westen van Upington. Vanuit Schiphol gaan er vluchten naar Upington. Op deze plek kan je de accommodatie boeken om hier te overnachten en eventueel een auto te huren. Ook is het mogelijk om een tour te boeken. Je vertrekt dan vanuit Upington.

Vakanties met Augrabies Falls National Park in de rondreis.

Dit is een selectie van de safari's naar Augrabies Falls National Park.