Doorzoek 331 reizen naar Afrika van 53 reisorganisaties
Beste reistijd Zuid-Afrika
Beste reistijd Zuid-Afrika

Beste reistijd Zuid-Afrika

De beste reistijd voor een vakantie naar Zuid-Afrika is afhankelijk van je interesse. Wil je van strand en warmte genieten of op safari gaan?

Beste reistijd voor een vakantie in Kaapstad

Tijdens de droge Zuid-Afrikaanse zomermaanden van eind januari tot en met eind april is de beste reistijd voor een strandvakantie naar Kaapstad .

Tussen december en februari zijn de temperaturen het hoogst en kun je wat meer toeristen verwachten. Vanaf eind februari zijn de meeste toeristen weggetrokken uit Kaapstad en kun je genieten van prachtige, rustige stranden. Ook liggen de prijzen rond deze tijd een stuk lager en is de temperatuur aangenamer.

Wandelaars kunnen hun hart ophalen in Kaapstad en de omliggende regio. Vooral de bekende Tafelberg is een echte aanrader. Tussen eind april en begin juni is de lucht helder en is het perfect wandelweer.  

Beste reistijd om op safari te gaan naar Zuid-Afrika

In de droge wintermaanden vanjuli en augustus is de beste reistijd om op safari te gaan in Zuid-Afrika. De temperatuur is dan aangenaam is en er valt heel weinig regen.

De maanden tussen mei en september zijn ook prima geschikt om op safari te gaan. De kans om neerslag is wellicht iets groter in deze periode maar nog steeds een heel stuk minder dan in het regenseizoen.

Dit geldt voor alle parken omdat in dit droge seizoen alle dieren samenkomen bij de rivieren en waterputten: de perfecte tijd om wilde dieren te spotten! Door de koelte en droogte zijn de begroeiingen wat minder dicht en dit helpt mee om makkelijker dieren te zien. Verder is het in deze maanden ook laagseizoen voor toerisme in het gehele land.

Het bekende Kruger park, maar ook Madikwe, Pilanesberg en KwaZulu-Natal zijn goede opties voor een safari in de Zuid-Afrikaanse wintermaanden.

Hoogseizoen, tijdens de Zuid-Afrikaanse vakantieperiode

Het Zuid-Afrikaanse hoogseizoen loopt van oktober tot aan maart. In deze periode kan het drukker zijn al verschilt het erg per bestemming.

Tijdens de Zuid-Afrikaanse vakantieperiode in december en januari kan je, in met name het bekende Kruger park, maar ook de andere parken, wat meer toeristen verwachten. Ook is het in deze maanden erg heet, is er meer regenval en liggen prijzen hoger. Ook in de Kaapstad regio is het een stuk drukker dan buiten dit deze periode.

Zoek jouw safari