Doorzoek 331 reizen naar Afrika van 53 reisorganisaties
Vaccinaties Zuid-Afrika
Vaccinaties Zuid-Afrika

Vaccinaties Zuid-Afrika

Zoals bij veel verre bestemming, behoren ook vaccinaties bij een goede voorbereiding van je reis. Voor een Zuid-Afrika vakantie worden een aantal vaccinaties aanbevolen. Je kan deze op meerdere plekken in Nederland halen.

Welke vaccinaties worden aanbevolen?

Voor een vakantie naar Zuid-Afrika wordt het aangeraden om je voor DTP, hepatitis A en in sommige gevallen hepatitis B te laten vaccineren. Wanneer je in de 7 dagen voor aankomst in Zuid-Afrika een gele koorts land hebt bezocht is het ook belangrijk dat je bent ingeënt tegen gele koorts.

Zorg er altijd voor dat je voor vertrek je huisarts of het GGD raadpleegt voor de actuele informatie over vaccinaties.

Malaria Zuid-Afrika

Er is Malaria in Zuid-Afrika maar het gebied verschilt per tijd van het jaar en is ook afhankelijk van de regio. Hierbij is het risico op Malaria het grootst in het Noorden.

In het noord-oosten van Zuid-Afrika, waar ook het Kruger park zich bevindt, komt er Malaria voor. Vooral in de Zuid-Afrikaanse zomer, van september tot aan mei is er een vergrote kans op Malaria. Het word aangeraden om malariatabletten te slikken tijdens je verblijf in dit gedeelte van Zuid-Afrika. Het is belangrijk om voor vertrek een dokter of vaccinatie instantie te raadplegen voor persoonlijk advies.

In bijna heel Zuid-Afrika zijn anti-muggen maatregelen geadviseerd, het hele jaar door. Alleen Durban ligt niet in het malariagebied. Om muggenbeten te voorkomen is het goed om lange kleding te dragen, met name ‘s nachts. Verder kan een sterk anti-muggen middel, zoals DEET, goed werken. Je kunt dit bij de vaccinatie instanties kopen. Het gebruik van een klamboe kan je ‘s nachts beschermen voor muggenbeten.

Waar kan ik inentingen halen?

Vaccinatie instanties

GGD Op Reis is een onderdeel van GGD Nederland. Zij hebben gecertificeerde reisadviseurs en locaties door heel Nederland, in alle regio’s.
http://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/zuid-afrika

Travel Doctor is een reisvaccinatie organisatie die bestaat uit verschillende gespecialiseerde  huisartsen en verpleegkundigen. Er zijn 53 locaties, verspreid door het hele land.
https://www.traveldoctor.nl/vaccinaties-zuid-afrika/

Vaccinaties Op Reis is een vaccinatie instantie die in een aantal grote stede in Nederland te vinden is. Op de website is veel praktische informatie te vinden over inentingen en malaria.
http://www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-zuid-afrika/

 

Zoek jouw safari