Doorzoek 331 reizen naar Afrika van 53 reisorganisaties
Bekijk en vergelijk safari's
naar Oeganda

Zoek jouw safari

Uitdagende trektocht over de Ruwenzori Mountains

Ruwenzori Mountains N.P.

Kaart van Ruwenzori Mountains N.P.

Uitdagende trektocht over de Ruwenzori Mountains

Een trektocht in de Rwenzoris is een stimulerende en veelbelovende ervaring. De centrale stijging neemt zes nachten en 7 dagen in beslag en bereikt een hoogte van 4267m boven het zeeniveau.

De omstandigheden op de bergen zijn zelfs voor een ervaren wandelaar een uitdaging. Deze bergen staan bekend om zijn steile en gladde slepen en frequente regen. De regenval en de koude temperaturen, de moerassen, de modder, het steile terrein en de hoogte maken het een opwindende en spannende reis. U moet het proberen!

De maanden Juli-Augustus en December-Februari zijn over het algemeen de droogste maanden en voor onervaren klimmers zijn dit de beste perioden om het park te bezoeken.

The Central Circuit Trial

Ruwenzori Mountains National Park is bekend vanwege de zwarte Ruwenzori Mountains. Voor bergbeklimmers is het een absolute uitdaging om deze bergen te beklimmen. De uitgezette wandeltocht door het gebied duurt 7 dagen.

Dag 1
U arriveert op Rwenzori Mountains National Park. De wandeling begint vanaf het hoofdkwartier (1646m), we passeren de typische Bakonzo huizen en gaan geleidelijk aan omhoog. Het vergt ongeveer 40 minuten om de parkgrens te bereiken. Vervolgens volgt de tocht de Rivier Mubuku, hierbij worden recente grondverschuivingsgebieden gekruisd en rotsen beklimd totdat we de Rohama river bereiken. Nadat we de rivier overgestoken hebben zal er een steile klim volgen door podorcarpus bossen op naar Nyabitaba (2652m).

Gedurende dit deel van de reis krijgt u de mogelijkheid om chimpanzees te horen, en black/white colobussen en blue monkeys te zien. Aan de andere kant van de valley, het Noorden van hut Nyabitaba, ligt het rotsachtige en grotendeel onbeklommen Portal Peaks die rijken tot 4627m hoogte.

Dag 2
Vanaf Nyabitaba Hut leidt de tocht naar het westen naar Kurt Shaffer Bridge, hierbij passeren we de samenloop van de Bujuku en de Mubuku riveren. Wanneer we bij de brug rechts afslaan beginnen we tegen de klok in aan de hoofd route, omdat met de klok mee veel moeilijker is en meer gevaren met zich meebrengt. Nadat Kurt Shaffer brug gepasseerd is vervolgt de route zich over modderige, gladde paden door bamboe bossen omhoog. Na anderhalf uur loopt het pad over in een gebied van gladde keihoppen wat sommige wandelaars als het moeilijkste en gevaarlijkste deel van de klim beschouwen.
Deze tocht duurt 7uur en veel wandelaars vinden dit dan ook de meest lange en vermoeiendste dag van het gehele circuit.

Dag 3
Op deze dag vertrekken we vanuit John Matte om zo de Bujuku rivier te passeren en het Bigo moeras in te gaan. Bij een mooie smalle stroom op het hogere eind van dit moeras zal geluncht worden. Na het beklimmen door drogere grond en het kruisen van de rivier bereiken we het Bujuku meer. De uitgestrekte moerassen, en de modder langs het meer maken dit een andere uitdagende dag.

Dag 4
Deze dag gaan we van Bujuku naar Scott Elliot Pass. Dit is een stijle, rotsachtige sleep welke glad kan zijn wanneer het nat of ijzig is. De sleep gaat verder over de Scott Elliot Pass. Wanneer we de sleep verlaten kunt u genieten van spectaculaire uitzichten over Maghertita Peak, Elena en Savoia glaciers. Vervolgens dalen we een paar honderd meter af naar MT.Baker, hier zijn gigantische kraters veroorzaakt door rotsblokken die naar beneden vallen.

Dag 5
We vertrekken vanuit het Kitandara meer naar de Freshfield Pass. Op heldere dagen is het mogelijk om kijkend naar het westen de Democratische Republiek Congo te zien en aan de noordkant, Margharita met zijn glaciers die de horizon overheersen. Freshfield is een lange vlakke tocht door een prachtig alpine gebied. Vervolgens vervolgen we onze tocht naar Guy Yeoman Hut. Sommige bergklimmers doen 5 uur over de tocht van Kitandara naar Guy Yeoman, maar door de stops om van het uitzicht te genieten en de slechte weersomstandigheden wordt dit vaak een veel langere dag.

Dag 6
Vandaag beginnen we vroeg aan onze weg terug om voor het donker aan te komen bij Nyabitaba Hut. Het pad van Guy Yeoman is vrij moeilijk op sommige plekken en daarom wordt het aangeraden om elkaar te helpen en langzaam af te dalen.

Dag 7
Afdaling naar het hoofdkwartier van het Rwenzori Mountains National Park. Dit duurt 2 tot 3 uur.

Accommodatie
Er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden in Kasese, een plaats vlakbij Rwenzori Mountains National Park, om te overnachten voor en na uw wandeltocht door het park. Tijdens de wandeltocht zal overnacht worden op kampeerterreinen.

Vakanties met Ruwenzori Mountains N.P. in de rondreis.

Dit is een selectie van de safari's naar Ruwenzori Mountains N.P..