Doorzoek 331 reizen naar Afrika van 53 reisorganisaties
Gorilla trekking
Gorilla trekking

Gorilla trekking

Het Bwindi National Park is het thuis van de indrukwekkende Berggorilla's. Deze primaten behoren tot de bedreigde diersoorten en leven in de bergen van Centraal Afrika in Oeganda, Rwanda en Congo. Naar schatting zijn er in totaal nog 700 van deze imposante dieren.

Begeleid door een ranger gaat op pad door het dichtbegroeide woud opzoek naar de slaapplaatsen van de vorige nacht. Gorilla tracking is onvoorspelbaar, de dieren zijn namelijk constant in beweging. De tocht naar de gorilla’s kan per wandeling verschillen, Zo kan het zijn dat u na een uurtje wandelen de imposante dieren al tegen komt en de andere keer loopt u 6 uur voor een ontmoeting. Belangrijk is dan ook om goede wandelschoenen en kleding aan te trekken. De wandeling kan vrij zwaar zijn, via modderachtige paden en door een bergachtig gebied, maar het is zeker de moeite waard. Wanneer u de gorilla's eenmaal gevonden heeft, kunt u deze machtige apen een uur lang bekijken terwijl ze eten, spelen en rusten. Een onvergetelijke ervaring. Fotograferen is geen probleem, maar er mag absoluut niet geflitst worden. Vergeet u niet tussen het fotograferen door van het moment te genieten!

Om er zeker van te zien dat u deze geweldige dieren kan bewonderen wordt het aangeraden om ruim van te voren (ongeveer 6 maanden van te voren) aan te geven dat u de gorilla's wilt bezoeken. Er moeten namelijk gorilla permits gekocht worden en deze zijn zeer beperkt beschikbaar.

Gorilla trekking permits

Het bezoek aan de gorilla's is prijzig. Dit is echter bewust gedaan door de Oegandese regering om te voorkomen dat horden toeristen deze dieren gaan bezoeken. De inkomsten worden gebruikt om de gorilla families en de nationale parken te beschermen. Er zijn op dit moment slechts 4 groepen gorilla's in Oeganda: 3 in Bwindi en 1 in Mgahinga. Per groep worden er dagelijks slechts 6 bezoekers toegelaten (dus 24 in totaal, samen voor beide parken).

De Gorilla permits moeten lokaal worden aangevraagd en dienen vollledig betaald te worden bij de aanbetaling van de safarireis. Doordat er per dag maar een beperkt aantal permits beschikbaar zijn is het mogelijk om een privé safari aan te passen voor deze uitzonderlijke activiteit.

Zoek jouw safari