Doorzoek 331 reizen naar Afrika van 53 reisorganisaties
Zuid-Afrika reisadvies
Zuid-Afrika reisadvies

Zuid-Afrika reisadvies

Zuid-Afrika is over het algemeen een veilige reisbestemming, maar er zijn een paar belangrijke punten om bedachtzaam op te zijn. Hieronder vind je informatie betreft georganiseerde reizen, zelfstandige reizen en wanneer je de grote steden gaat bezoeken.

Georganiseerde busreizen en begeleide reizen

Wanneer je een georganiseerde of begeleide reis naar Zuid-Afrika doet zijn veel punten gerelateerd aan veiligheid en criminaliteit verholpen. Het blijft wel belangrijk om een aantal aspecten in gedachten te houden.

In grotere steden als Kaapstad, Johannesburg en Durban is het aangeraden om oplettend te zijn, vooral met betrekking tot criminaliteit in de vorm van berovingen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer maar ook midden op straat en op het vliegveld. Het is dus belangrijk om je spullen goed bij je te houden en zo min mogelijk de straat over te gaan in je eentje, en met name laat op de avond. Houd je ook aan de adviezen van de reisbegeleiding en hotelmedewerkers en zorg dat je jezelf niet buiten de toeristische gebieden begeeft.

Zelfstandig reizen met een huurauto

Het is prima mogelijk om zelfstandig te reizen door Zuid-Afrika met een huurauto. Er zijn daarentegen wel een aantal aspecten om rekening mee te houden wat betreft veiligheid.

Door de vele auto inbraken word er aangeraden om je auto ten alle tijden op slot te doen en parkeren kun je het beste doen in een parkeergarage als dat mogelijk is. Het is daarbij ook belangrijk om je waardevolle spullen buiten het zicht te bewaren.

Tijdens het rijden zijn er ook een aantal veiligheidsaanbevelingen. Zorg dat je je ramen dicht doet en de deuren op slot wanneer je rijd in langzaam verkeer. Het kan voorkomen dat men snel een protier probeert te openen en te pakken wat ze kunnen.

Doordat de afstanden in Zuid-Afrika erg groot kunnen zijn en er niet overal tankstations zijn, is het geadviseerd om altijd te tanken wanneer dat mogelijk is. Verder, om ongewenste situaties te voorkomen, is het belangrijk dat je geen lifters mee neemt en alleen stopt wanneer je dit wordt opgedragen door de officiële politie. Wanneer je in verschillende locaties overnacht, zorg dan dat je goed voorbereid bent met een actuele kaart en dat de accommodaties weten wanneer ze je ongeveer kunnen verwachten. In dit geval kunnen zij actie ondernemen wanneer je laat op de avond nog niet op plek van bestemming bent aangekomen.

Stedenbezoek

In de grotere steden in Zuid-Afrika, waaronder Kaapstad, Johannesburg en Durban word het aangeraden om oplettend te zijn en je tot de toeristische gebieden te beperken.

Dit houdt in dat er vaak berovingen voorkomen, met name in het openbaar vervoer, maar ook op straat en op het vliegveld. Zorg er ook voor dat je zo min mogelijk alleen over straat gaat en op een veilige plek bent als het donker word. Wanneer je ‘s avonds over straat wil vraag dan aan de hotelmedewerkers of zij een betrouwbare taxi voor je willen bellen. Verder is het aangeraden om de ‘townships’, of wel de woongebieden buiten de steden, te vermijden omdat hier veel criminaliteit voorkomt. Mocht je toch een bezoek hieraan willen brengen doe dit dan onder begeleiding van een gids.

Actuele informatie betreft veiligheid in Zuid-Afrika word verstrekt door de Nederlandse Ambassade in Pretoria en kan worden gevonden op de volgende website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/zuid-afrika

Meer Zuid-Afrika reisinformatie

Beste Reistijd Zuid-Afrika

De beste reistijd om een safari te doen in Zuid-Afrika is in het winterseizoen van mei tot aan september, wanneer de temperatuur prettig is en er minder neerslag is. ... leese meer

Zoek jouw safari