Doorzoek 331 reizen naar Afrika van 53 reisorganisaties
Lamu

Lamu

Kaart van Lamu

Lamu

Het is net een reis terug in de tijd, deze stad is de oudste stad met vele smalle straatjes. Er zijn geen auto’s en het enige vervoermiddel op het land zijn ezels en over zee motorboten. Lamu Island is een opvallende strand en culturele reisbestemming

De Lamu archipel bevat enkele van 's werelds laatste echt verlaten tropische stranden en beschikt ook over een rijke flora en fauna. De Lamu Island is het grootste van alle 7 eilanden die de archipel vormen. Het is populair als een echte leuke post-safari plek waar mensen kunnen ontspannen. Lamu is een plek als geen ander, een rustige tropische eiland waar het leven wordt geleefd op eigen trage tempo ritme, maar een plaats waarvan de geschiedenis zo mysterieus is en fascinerend als de kronkelende straatjes van de middeleeuwse stenen stad. Dit is zeker een van de ultieme plekken waar je weg van de stress van het moderne leven kan krijgen.

Wat kan ik er doen?

Het eiland zelf is een prachtige plek van de eindeloze stranden, waar je kleine dorpjes genesteld tussen kokosnoot en mango plantage kan zien. Maar de echte attractie is de oude stad. De stad Lamu begon het leven als een 14e-eeuwse Swahili nederzetting, maar het was ook bezocht door Portugese ontdekkingsreizigers, Turkse handelaren en de Omani Arabieren. Allemaal hebben ze hun sporen nagelaten, maar Lamu ontwikkelde een eigen specifieke cultuur, die uiteindelijk heeft doorstaan. Smalle straatjes blijven ongewijzigd en in de markten en pleinen rond het fort leven beweegt zich in hetzelfde tempo als het altijd heeft. U kunt ook de twee-eeuwen-oude Lamu Fort dat is een van de belangrijkste attracties.
Activiteiten die je kunt doen is er onder andere snorkelen en duiken (best tussen november en maart, wanneer het water het helderste is), ze hebben historische wandeltochten, zeiltochten, kajakken op zee en duiken met dolfijnen.

Hoe lang moet ik gaan?

Ik zou aanraden om een dagje of 2 dagen in totaal, dan heb je de meest interessante dingen gezien van dit hoogtepunt.

Wist je dat?

  • Er is geen modern vervoer, dus dat word met de ezel of te voet
  • Het is de oudste stad waar nog steeds geleefd word
  • De bevolking is overwegend moslim dus er zijn culturele beperkingen

De hoogtepunten van een bezoek

  • De geschiedenis
  • De schitterende natuur
  • Het snorkelen en duiken

Waar ligt Lamu?

Het is gelegen aan de noordkust van Kenia op een 350 km ten noorden van Mombasa.

Wat is de beste reistijd?

Lamu Island is een fantastische plek om op elk moment van het jaar te bezoeken. Vanwege de nabijheid van de evenaar heeft Lamu een warm tropisch klimaat. De zeewind maakt de temperatuur draaglijker.

Hoe kom ik er?

De eenvoudigste manier om naar de Lamu archipel te gaan is met het vliegtuig. Er zijn dagelijkse vluchten van de belangrijkste luchthavens van Kenia naar Manda Island. Als u verblijft op Lamu Island dan zou je een boot nodig hebben om over het kleine kanaal te gaan dat naar het eiland van het vasteland van Kenia gaat

Vakanties met Lamu in de rondreis.

Dit is een selectie van de safari's naar Lamu.